Zakintos

Najpoznatija plaža na Zakintosu

Zakintos je zanimljivo i lepo ostrvo na Jonskom moru. Kao i na ostalim Jonskim ostrvima, odmor se ne može zamisliti bez automobila, jer su najlepše plaže daleko od naseljenih mesta.

Najveći broj agencija nudi smeštaj u Laganasu, gde postoji lepa gradska plaža, ali se na ostrvu mogu naći mnogo lepše plaže. na zapadnom kraju gradske plaže u Laganasu se nalazi ostrvo Cameo. Preporučujem posetu ostrvu jer ima lepu Agios Sostis plažu i kafić na vrhu koji je idealan za ispijanje kafe uz neku dobru knjigu, pod senkom četinara.

Na zapadnoj strani Zakintosa nalazi se mesto Keri gde je smešten svetionik, prelepi vidikovac i najveća zastava Grčke na svetu.

Severnije u odnosu na Kei možete naći plažu Porto Roxa, sa ležaljkama na terasama od stena i očaravajućim plavim morem. Sve plaže na zapadu uglavnom imaju restorane sa kojih se vidi spektakularan zalazak sunca, pa ako ste romantični, obavezno posetite neku od ovih plaža.

Najpoznatija i najslikanija plaža na Zakintosu je sigurno Navagio. Slika sa čuvenim krijumčarskim brodom, nasukanim na plaži je obaveza svakog putnika koji drži do sebe i svojih pratilaca na društvenim mrežama 🙂 Do plaže se stiže brodićima iz Porto Vromija.

Kada smo kod brodića, možete videti i plave pećine, koje se ne razlikuju od drugih po jonskim ostrvima, ali nikako nisu ružne. Interesantno je videti Posejdonovo lice u steni koje zamišljeno gleda u Jonsko plavetnilo.

Za nas je najjači utisak ostavila plaža Makris Gialos na severoistoku Zakintosa. Tirkizno plavo čisto more i plaža sa belim šljunkom je raj za oči.

Ispod Makris Gialosa je još jedna poznata plaža, Xygia. Osim po lepoti, poznata je i po mirisu sumpora koji se širi oko nje. Nije toliko strašno, a i brzo se čovek navikne.

Zakintos je zabavno ostrvo, veoma popularno kod mladih. Puno barova, bogat noćni život i mnogo turista je nešto na šta morate računati. Što se klope tiče, u Laganasu je najbolji Panos, a preporučujem da probate kleftiko, nešto poput naše jagnjetine ispod sača.

Verified by MonsterInsights